Меркел и Шулц се изправят един срещу друг в дебат преди изборите

Германският канцлер Ангела Меркел и главният й съперник - социалдемократът Мартин Шулц, се изправят днес един срещу друг в единствения си телевизионен дебат преди парламентарните избори на 24 септември.

Анализатори определят сблъсъка като последния шанс на Шулц да намали голямата преднина на бундесканцлера в социологическите анкети. Между 15 и 20 млн. души се очаква да гледат 90-минутния дебат, който ще бъде предаван на живо едновременно по четири телевизии.

Сред основните вътрешни теми, които се очаква да бъдат засегнати, са бежанската криза, тероризмът и обществената сигурност, както и следизборните коалиционни варианти. Горещите международни теми, които ще се разискват, са Русия и Украйна, бъдещите реформи в Европейския съюз, както и отношенията на Берлин с Анкара и Вашингтон, чиито лидери редовно отправят остри нападки срещу Германия.

Според проучване, разпространено във вторник от обществената телевизия А Ер Де, 64% от избирателите очакват Меркел да спечели дебата. А само 17 на сто смятат, че Шулц ще излезе победител.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа