Меркел: Ще се боря докрай да постигнем споразумение за организирано излизане на Обединеното кралство от ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел

Ще се боря докрай преди крайния срок 29 март да постигнем споразумение за организирано излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз. Вече нямаме много време, само няколко дни, заяви на конференция в Берлин германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

На въпрос дали е готова да предложи на британската министър-председателка Тереза Мей нова сделка за Брекзит, Меркел каза, че си е "отбелязала с интерес" вчерашното постановление на председателя на британския парламент, че за да предложи на трето гласуване два пъти отхвърленото си споразумение за развода, Мей трябва да го промени, посочва "Ройтерс".

"Сега ще видим какво ни казва Тереза Мей, какви са желанията й и ще се опитаме да отговорим на тях", отбеляза канцлерката. Меркел каза още, че "ще следим много внимателно как реагира британското правителство на казаното вчера в парламента".

На въпрос дали е готова да се даде на Великобритания отсрочка за Брекзит, канцлерът отвърна, че би искала отношенията с Великобритания да са много добри и след излизането на страната от ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа