Мерят температурата на събития в София с термокамери

Във връзка с международната обстановка, породена от разпространението на новия коронавирус в Европа, организаторите на събитието „Наука за бизнес“, което ще се проведе на 10-ти март в София, са решили да монтират специални термокамери на входа на сградата, където очакват над 250 души да присъстват.

Мярката ще помогне за идентифицирането на лица с повишена телесна температура – един от симптомите на коронавируса. Лицата с температура над нормата няма да бъдат допускани до залата, в която ще се състои събитието. Според организаторите дори и да става въпрос за обикновен грип, не е препоръчително такива лица да са в контакт с другите.

На редакционната поща получихме и информация, че официалната церемония на конкурса „Баня на годината 2019“, която бе планирана за 5-ти март, няма да се състои, тъй като взимат превантивни мерки да не струпват на едно място много хора. Поради извънредното здравно положение, въведено в Италиямпоканеният за присъствие дизайнер Роберто Паломба не може да напуска страната и да присъства на събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България