Месец след грабеж на учителки, трима отиват на съд

Снимка: Архив

Двама опасни рецидивисти и техен непълнолетен съдружник отиват на съд месец след като ограбиха дома на учителки от Шумен и им нанесоха телесни повреди. Окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Радослав И., Стефан М. и 17-годишния Станимир С. за грабеж, придружен с телесна повреда и проникване в чуждо жилище нощем, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

На 3 януари тримата решили да влязат в дома на възрастна жена, за която имали информация, че държи много пари и злато. Пред нароченото жилище обаче преценили, че има риск да бъдат заловени, отказали се и се насочили към дом на ул.„Шуменска крепост“. Стефан знаел, че в къщата живее възрастна жена - 80-годишната математичка Бонка. Къщата била обитавана и от дъщеря й, детска учителща и нейните две момичета.

Апашите открили стълба, с която успели да проникнат на терасата на втория етаж и оттам стигнали до жилището. Стефан намерил дървена тояга в коридора. Шумът накарал възрастната жена да излезе от стаята и да провери какво се случва, а грабителите я засипали с удари по тялото. Дъщеря й се втурнала да помага и също била бита. Както "Труд" писа, нападателите крещяли, че това е обиск от страна на полицията. Внучките не смеели да мръднат от страх. Като не намерили ценни вещи при тараша, нападателите взели мобилен телефон, сребърни накити и напуснали дома.

Двете жени са с множество травматични увреждания, счупени носни кости и челюст, контузия на мозъка, хематоми. По лицето на едната е открит отпечатък от подметката на на един от нападателите.

24-годишният Радослав Иванов е осъждан 5 пъти. Последната присъда изтърпял на 19 май м.г. 20-годишният Стефан е излязъл от затвора на 15 юни м.г. и е съден 9 пъти. И тримата са в ареста. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право