Месечен хороскоп на България за септември 2017

Меркурий е ретрограден до 5 септември и все още не ни позволява успех в начинанията и инвестициите. След тази дата е време за новостите, които сме планирали, както и при желание да разчистим и приключим с тежащите ни приятелства и партньорства.

Не се впускайте устремно в запознанства, за да не се окажете подведени от ласкатели, които целят да се сближат с вас и да ви използват. Заради властващото Слънце в Дева през първата половина на месеца е в наша полза да преценим правилно хората, които допускаме до себе си, за да избегнем обвързване с неподходящите, дори и да са ни приятни при първа среща.

Ще искаме да сме перфектни във всичко, което правим, но няма да липсва дозата материализъм в нашите усилия. Нищо лошо, ако не е в нечия вреда. По-добре е да се задоволим с това, което имаме, да благодарим, че го имаме, за да си осигурим повече след време. Мнозина ще се чувстват като ранени зверове в клетка, агресивни и отмъстителни, ако не сбъднат мечтите си и не се домогнат до лелеяните блага. Алчността е неимоверно засилена. Ще чуваме да говорят за пари и придобивки дори и хора нематериалисти.

Податливостта на корупция е засилена на всяко ниво в държавата. В Народното събрание съществува предпоставка да бъде направен опит да се гласуват закони, които са в противоречие с добруването на народа ни, а реакцията на обществото няма да закъснее. Бързите успехи през месеца влачат след себе си неочаквани провали. При разговори на междудържавно ниво не изключвам опит за принуда за приемане на неизгодни за България условия в подготвяни договори. Опасността от наводнения заради есенните валежи не е за пренебрегване.

Сатурновата дупка е понятие, което често е тълкувано в астрологията. Свързано е с дните непосредствено преди и след рождения ден на всеки човек. Време от календара, което някои астролози изпълват, неизвестно защо, с фатализъм и апокалиптични предсказания и внушението, че по време на Сатурнова дупка животът ни е в опасност?

Сатурн е планетата, основно свързана с кармата, но върху кармата оказват влияние и останалите планети. Единствената разлика е скрита във факта, че Сатурн прави кармата, която сами си градим, осезаема за всеки от нас и затова често е недолюбван. Ние, хората, се надяваме да получим мечтан или видян при пребиваването на духа във висшите енергийни нива живот. Знаем, че желаното и възможното обикновено се разминават. Когато човек се сблъсква с кармичните си уроци, той усеща, че иска или не, е длъжен да извърви дългия и труден път в служба на хората и на развитието на обществото. Това са дълги години или няколко поредни прераждания, в които се налага да вървим по път, различен от мечтания, вместо весело и безотговорно да пилеем дните си в задоволяване на собственото си его с пълното безхаберие, че живеем в общество, а не сами в райската градина.

Грешка е да пренебрегваме даровете, които ни поднася планетата Сатурн, защото развивайки интуицията си и чувството си за самосъхранение, тя, от една страна, ни помага да намерим най-верния път за преодоляване на своите слабости и тяхното отстраняване. От друга страна, ни дава възможност да станем отговорни за действията си и дори в трудни за нас времена да сме готови за борба, а не за отстъпление. Дава ни сила да не спираме в безпътица, отчаяние и безверие по своя житейски път.

Сатурновата дупка е период от 40 дни преди и 10 дни след рождения ден, които всеки от нас изживява във всяка една година от живота си. Това не означава, че Сатурн се намира винаги в съответния зодиакален знак, в който е денят на раждането, но е важно да се знае къде е в звездната карта това влияние, за да могат да бъдат извлечени ползите и преодолени отрицателните характеристики, засилени в този период.

През първите 40 дни сме по-уязвими в емоционално отношение. По-лесно се ядосваме от дреболии, които в друго време не само не биха ни подразнили, а и не бихме ги забелязали. Ето защо в тези дни от Сатурновата дупка ще се чувстваме по-добре, ако не се противопоставяме на изискването, което съдбата ни налага веднъж във всяка година от живота ни: да се вгледаме в нашия вътрешен свят. Да видим грешките си и да осъзнаем смисъла на трудностите, вгорчили делника ни, за които обаче сме длъжни да бъдем благодарни. Сатурновата дупка е изпитанието за нашето търпение, за умението да проявяваме разбиране към другите. Трябва да обновим себе си, да влезем от едно наше съществуване в друго - по-висше, защото не го ли сторим, сами ще творим нова, нелека карма за себе си до следващия ни рожден ден, а и като цяло. В десетте дни след рождения ден започваме да излизаме към светлината, пречистени и готови за новия си живот, избран от нас самите.

В тези дни духът ни осъзнато се стреми към своя нов етап на развитие, но дали ние, забързани в напрегнатото ежедневие, ще успеем да се откъснем от материалната си същност до степен да осъзнаем и духовните си отговорности? Ето върху какво трябва да помислим. Успехите могат да бъдат с нас и през всичките тези 40+10 дни. Това е възможно и постижимо. За периода на Сатурновата дупка съдбата ни поднася за кой ли път шанс да преработим отрицателната карма, която сме сътворили до поредния си рожден ден. Ако не се закопаваме самички в дълбините на фаталистичния страх, че Сатурн ни мисли злото и ни брои дните, ако не вярваме на страховитите вестникарски писания и на шокиращите по своето незнание твърдения на лъжефеномени и профани астролози за дебнещите ни опасности по време на Сатурновата дупка, ако не си фантазираме в другата крайност - че “такава глупост” не съществува, ще успеем без страх и притеснения като практични хора да се възползваме от шанса да коригираме негативната си Карма, защото имаме сила да го сторим. Това е душевната сила дремеща и в най-слабия, колеблив, мързелив или зъл човек. А дали ще имаме и желание и душевната потребност да превърнем личната си карма в положителна? Всеки сам избира и така сам направлява съдбата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп