Меси е премиерът на Каталуния

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring from a penalty during a UEFA Champions League Last 16, first leg football match between Manchester City and Barcelona at The Etihad Stadium in Manchester, northwest England on February 18, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS

В турбулентните дни медиите по света обявиха Лионел Меси за истинския премиер на Каталуния. С или без нов договор, с или без независимост на областта „Барселона“ не спира да зависи от аржентинеца.

Меси, петкратният кавалер на „Златната топка“, просто ритна топката и тя влетя във вратата на „Атлетик“ (Билбао) за 1:0. Накрая бразилецът Паулиньо оформи крайното 2:0. „Барселона“ страда. Андрес Иниеста е контузен. Неймар избяга. Луис Суарес е в ужасяваща форма. И пак Негово Величество Лео Меси трябваше да се погрижи отборът да остане непобеден в Примера дивисион. Без да е ясно колко дълго още ще играе в това първенство. Стигна се дотам, че Меси започна да играе и дефанзивно, за да помага на „Барса“ при атаките на баските. Затова Каталуния може би няма нужда от Испания за бъдещето си. Но „Барселона“ има крещяща от Меси, за да остане на върха на футболната пирамида.

Ние сме най-големите щастливци, че най-великият е при нас“, възкликна треньорът Ернесто Валверде, който до миналия сезон водеше „Атлетик“.

Освен аржентинеца каталунците намериха и германска стомана в отбора си. „Огромна заслуга за победата ни в Билбао има вратарят Марк-Андре тер Щеген“, призна халфът Серхио Бускетс, също потомствен каталунец. Откакто премина от „Борусия“ (Мьонхенгладбах) на „Камп Ноу“ през 2014-а, стражът е направил 108 спасявания.

Преди снощното гостуване на „Реал“ в Каталуния срещу скромния „Жирона“, на „Сантяго Бернабеу“ потънаха в скръб. На 79 години почина легендарният Мануел Санчис Мартинес. Той спечели всичко с „кралете“, а след това синът му Маноло Санчис, се превърна също в мегазвезда на тима.

Атлетико“ показа, че тази година няма да е истински претендент за титлата. „Дюшекчиите“ направиха само 1:1 у дома с „Виляреал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят