Меси, Неймар и Суарес вече са с 300

300!

Не, не става въпрос за античната спартанска сага. Точно толкова вече са головете на Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес, откакто заедно водят атаката на "Барселона". Супертриото вкара по веднъж за 3:1 над "Атлетик" (Билбао) за Кралската купа, което заличи загубата с 1:2 от първия мач.

Суарес стартира шоуто - гол със странична ножица. Попадението бе под №100 за уругваеца в "Барса". Дойде и дузпа за "Барса". След като повече от 900 минути Неймар нямаше гол, то неговите приятели му дадоха да бие - 2:0. "Атлетик" изравни, и дойде времето на Меси. В 78-ата минута Лео заложи топката за пряк свободен удар и изпълни в своя неподражаем стил. В трети мач поред Меси вкара по подобен начин. "Дайде му един празен чек, сам да си попълни заплатата", призоваха каталунските медии. Те визират преговорите между "Барселона" и мегазвездата за нов договор.

Меси изравни рекорд на друга каталунска легенда. Заедно с холандеца Роналд Куман двамата имат по 26 гола от пряк свободен удар за "Барса". "Поздравления, Лео! Още един и ще имаш нов рекорд", написа легендарният защитник в туитър.

В друг мач от Кралската купа "Реал Сосиедад" измъкна 1:1 като гост на "Виляреал" и след 3:1 у дома се класира на четвъртфинал. "Алавес" стигна до същия резултат срещу "Депортиво" и благодарение на повече голове на чужд терен (2:2 в първия мач) продължи. Напред е и втородивизионният "Алкоркон", отстранил "Кордоба".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят