Меси печели повече от Роналдо

Лионел Меси от „Барселона“ печели най-много пари в света сред футболистите. Това изчисли авторитетното издание "Франс Футбол". Според него аржентинецът изкарва годишно по 130 млн. евро преди облагането с данъци. Втората позиция заема големият му конкурент Кристиано Роналдо. Португалецът прибира с 27 млн. по-малко -113 млн. евро. При него обаче се наблюдава ръст. Кристиано получава с 10 млн. повече, след като напусна „Реал“ в посока „Ювентус“.

Тройката допълва Неймар от ПСЖ с 91,5 милиона. В Топ 5 са играчи от испанската Ла Лига. Става въпрос за Антоан Гризман от „Атлетико“ (Мадрид) с 44 млн. евро и Гарет Бейл от „Реал“ с 40,2 млн.. В крайната сума попадат всички легални доходи на играчите - заплати, спонсорски договори, бонуси от представянето и други източници.

Сред треньорите №1 по пари е Диего Симеоне от „Атлетико“. Чоло получава от "дюшекчиите" по 41 млн. евро на сезон. Аржентинецът е начело на клуба от 2011 година, а договорът му беше подновен през февруари до лятото на 2022-ра.

На второ място в тази класация е поставен Жозе Моуриньо, който преди да бъде уволнен от „Манчестър Юнайтед“, е получавал по 31 млн. евро на сезон. Третото място се заема от... Тиери Анри. За два месеца начело на „Монако“ легендарният бивш нападател на „Арсенал“ е получил 25,5 млн. евро. В Топ 5 са Хосеп Гуардиола („Манчестър Сити“) и Ернесто Валверде („Барселона). Двамата получават съответно по 24 и 23 млн. евро годишно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят