Меси развали проклятието „Челси"

Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси най-накрая успя да постигне едно от малкото неща, които до този момент му убягваха. Не става въпрос за спечелена купа или приз, а за гол срещу „Челси". Аржентинецът развали проклятието, което тегнеше над него в срещите с лондончани. Меси нямаше попадение в 8 двубоя срещу тима от „Стамфорд Бридж". Но ето, че 30-годишният футболист успя да вкара от деветия път и прекрати головата си суша срещу „Челси" след 730 минути.

Един удар - един гол. Само веднъж Меси уцели вратата на Тибо Куртоа, но това бе достатъчно за попадението, което осигури спокойствие на „Камп Ноу" преди реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига.

А „Барселона" можеше да загуби двубоя. Две греди тресна Вилиан. Бразилският халф все пак вкара, макар това да не се оказа достатъчно за победа над каталунците.

„Почти отбелязах хеттрик - изцепи се след мача Вилиан. - Това бе един от най-добрите ми мачове. Нямахме късмет, но трябва да се гордеем от показаното."

На подобно мнение бе и Антонио Конте, мениджърът на „Челси".

„Бяхме почти перфектни - каза италианецът. - Платихме скъпо за една грешка, но срещу играчи като Лионел Меси дори миг невнимание струва скъпо. Срещу „Барса" трябва да се действа умно. Лудост е да се опиташ да се надиграваш с тях, защото ще загубиш с поне четири гола. Резултатът ни дава увереност за реванша. Всичко е възможно."

Статистиката също показва, че „Челси" е изиграл силен мач. Лондончани имат 8 изстрела, два от които точни. „Барселона" може да се похвали само с 5 шута, но със същата успеваемост като тима на Конте.

„Мисля, че представянето ни беше добро - каза Ернесто Валверде, треньорът на каталунския гранд. - Срещу „Челси" се играе много трудно. Имат наистина отлични футболисти, които ни създадоха много проблеми. Разчитахме на нашата класа и стигнахме до добър резултат. Решаващият мач ще е на нашия стадион."

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят