Меси стигна кота 500 в "Барселона"

Лионел Меси и Кристиано Роналдо - двамата властелини на новия век, не спират да са на върха. В един ден две новини! Меси вкара гол №500 за "Барселона", подаде за още един и тимът спечели с 2:1 като гост на "Севиля". "Лео трябваше да печели "Златната топка" във всички години от 2009-а насам", възхити се съотборникът му Жерар Пике.

В същия ден Роналдо и "Реал" си стиснаха ръцете за нов петгодишен договор. Контрактът ще направи КР7 най-добре платения футболист в света - 330 000 евро на седмица! А ако някой иска да откупи Роналдо, ще трябва да плати 1,3 милиарда евро неустойка! До края на договора си португалецът ще получи чисто 190 милиона евро. Вчера в президентския офис на "Сантяго Бернабеу" бе подписан най-скъпият футболен договор в света.

Меси и Роналдо са истински чудеса. Головите им статистики са убийствени (виж таблицата). Във вторник Лео вкара 54-тия си гол в групите на Шампионската лига и би рекорда на Раул. А Роналдо е на минути футбол да стане първият играч със 100 попадения в турнира на милионерите.

"Меси вкарва като на шега", написа в туитър великият английски голмайстор Гари Линекер.

"Те ни победиха единствено защото Меси направи разликата", призна Витоло, нападател на "Севиля". И добави: "Лео е най-добрият в историята на футбола!"

Мачът в Севиля доведе и до скандал. Уругвайският голмайстор на "Барса" Луис Суарес очевидно си изкара жълт картон, за да пропусне мача срещу "Малага" и да се "изчисти" за "Ел Класико" срещу "Реал" на 3 декември. Подобно поведение е често срещано в историята на футбола.

Преди директния двубой между грандовете, превърнат в лична битка Меси - Роналдо, аржентинецът има по-добри статистики за 2016 г. В ранглистата "гол плюс пас" Меси има 78 точки, следван от Суарес със 71, а Роналдо е "само" с 59.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят