Меси: Турнирът за Аржентина сега започва

Аржентина се класира за елиминациите на Копа Америка в последния кръг от груповата фаза. „Гаучосите“ победиха Катар с 2:0 и продължават напред, като в следващата фаза ще се изправят срещу Венецуела.

„Турнирът за нас тепърва започва – каза аржентинската звезда Лионел Меси. - Измъкнахме се от трудна ситуация, но важното бе да продължим напред. Това ще ни даде повече увереност, както индивидуално, така и на целия отбор“.

Меси, който навърши 32 години в понеделник, не се представи на познатата висота, а головете вкараха Лаутаро Мартинес и Серхио Агуеро. Веднага след двубоя легендарният треньор Луис ван Гаал нападна капитанът на "Барселона". Бившият наставник на каталунците заяви, че не тимът трябва да се адаптира към Меси, а той към своите съотборници.

"Нищо не може да ме обеди, че един играч е по-важен от цял отбор - каза Ван Гаал. - Неймар колко трофея от Шампионската лига донесе на ПСЖ? А Меси на "Барселона"? На "Камп Ноу" трябва да се запитат защо тимът не успя да спечели турнира, отново. Хосеп Гуардиола успя да го накара да играе в полза на отбора, но колегите му след това се опитваха да се адаптират с целия тим към неговия стил".

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини