Меси №1 по голове в Европа

Лионел Меси е най-добрият реализатор в най-силните 5 първенства в Европа с 415 гола. Звездата на "Барселона" изпревари само с попадение Кристиано Роналдо от "Ювентус". Това се случи в головия трилър между каталунците и "Виляреал", завършил 4:4. Меси остана резерва, но влезе в игра в 61-ата минута. Тогава неговите съотборници губеха с 2:4. Аржентинецът намали от фаул в 89-ата, а 60 секунди по-късно Луис Суарес изравни.

Испанският вестник "Мундо де Портиво" публикува справка, която показа, че късните герои за "Барселона" са повторили упражнение от година по-рано. През 2018-а каталунците губеха с 0:2 от "Севиля" преди Меси да влезе от резервната скамейка в... 60-ата минута. Капитанът вдъхнови своите съотборници и тимът стигна до реми. За разлика от сега, тогава единствено редът на головете бе променен. Първо се разписа Суарес (88), а след това Меси (89).

"Барса" никога не се предава - каза уругваецът след мача с "Виляреал". - Изиграхме добро първо полувреме и заслужено водехме, макар и съперникът също да имаше положения. След почивката домакините материализира и най-малките ни грешки. "Виляреал" разполага с бързи нападатели, които се възползваха от празните пространства. Важното е, че показахме шампионски характер и не допуснахме загуба".

Филипе Коутиньо, отбелязал единия гол при равенството, напуска "Ноу Камп" през лятото. Медиите в Испания твърдят, че агентът на халфа е влязъл в контакт с "Манчестър Юнайтед", "Челси" и ПСЖ. Ръководството на лидера в Ла Лига почти е договорило заместник на Коутиньо. Става въпрос за испанския халф Хуан Мата, който става свободен агент от лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят