Местата по държавна поръчка във ВТУ запълнени на над 90%

Истински бум на интереса към специалността педагогика на обучението по физическо възпитание отбелязват във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“. Това е една специалност, която подготвя не само учители, но и треньори, мениджъри и други спортни специалисти. Заедно с приетите срещу заплащане общият брой на студентите първокурсници ще нарасне до 150 души.

Специалността се превръща в една от най-популярните във великотърновския ВУЗ. Голяма заслуга за това се пада на катедрата по теория и методика на физическото възпитание, чиито преподаватели се ползват с висок авторитет не само в страната, но и в чужбина.

Местата по държавна поръчка са заети на над 90 %. Около 150 са незаетите места по специалности, към които през последните години се отчита по-слаб интерес.

"Приемът обаче продължава и всеки ден се записват поне по десетина нови студенти. Заради се очаква до края на септември местата да бъдат запълнени на 100%", коментираха от ръководството на ВТУ.

Възвръща се интересът към хуманитарните и учителските специалности, в които е именно силата на университета във Велико Търново. Като изключително атрактивна тази година се очертала специалността Българска филология. Напълно са заети местата в специалности като Психология, Педагогика, Право, към Приложните лингвистики и още много други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони