Местната опозиция скочи на кмета на Пловдив заради 30 неизпълнени обещания през 2016 г.

Местната опозиция в лицето на ПП "Съюз за Пловдив" скочи на кмета на града под тепетата Иван Тотев заради поети, но неизпълнени обещания през отиващата си 2016 г. Става дума за списък с 30 инфраструктурни обекти.

"Преди година "Съюз за Пловдив" предложи да бъде осигурено финансиране на 30 инфраструктурни обекти, за да бъде приет Бюджет-2016. Мнозинството на ГЕРБ и кметът Иван Тотев одобриха тези разходи. Дойде моментът да видим дали това не са били само обещания или има реално изпълнени ангажименти. Очакваме подробен отчет кой от ремонтите докъде е стигнал. Силно се надявам да не се окаже, че абсолютно нищо не е свършено", коментира Дани Каназирева, лидер на "Съюз за Пловдив" и на групата общински съветници в местния парламент.

Тя посочи два примера - в списъка са реконструкцията и разширението на улица "Остромила" в едноименния квартал, както и модернизацията на плувния комплекс "Младост" и изграждане на покрит басейн с олимпийски размери. По тях до този момент нищо не е започвано, макар че още преди година ОбС е гласувал в бюджет-2016 необходимите пари.

"Предложихме 30 обекта във всичките 6 района, защото всички те могат бързо и качествено подобрят живота на пловдивчани", допълва Дани Каназирева и припомня списъка с конкретно поетите от местната власт ангажименти. От "Съюз за Пловдив" входираха в деловодството на ОбС своите въпроси и чакат отговор от кмета Тотев на следващото заседание на местния парламент, което ще е и последно за 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони