Местят ученици от три школа заради мащабни ремонти

16.3 млн. лева по европейски проект е осигурила община Варна за образователна инфраструктура

До месец и половина предстои да започне реконструкцията и строително-монтажните работи в 3 от общо 10-те училища и детски градини по проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 16,3 млн. лв., а крайният срок за приключване на всички обекти е юни 2019 г., съобщиха от пресцентъра на общината.

Учениците от първите три школа - Първо основно училище, 7 СУ „Найден Геров“ и ОУ „Константин Арабаджиев“ ще бъдат преместени заради ремонтните дейности. Децата от Първо основно училище отиват в СУ"П.Кр.Яворов", а след приключване на строително-монтажните работи се връщат обратно заедно с учениците от от "П.Кр.Яворов", където ще тече ремонт. Ръководствата на двете учебни заведения трябва да осигурят едносменен режим за началния курс. Учениците от "Найден Геров", които са най-многобройни, ще бъдат пръснати в четирите най-близки училища-Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, в Първа езикова гимназия, в ОУ "Черноризец Храбър", в IV ЕГ. По искане на родителите ще бъде извършено обезопасяване на стълбищата с парапети и первази за най-малките.

Учениците от ОУ „Константин Арабаджиев” от филиалната сграда ще бъдат преместени в основната сграда на училището, като се запази едносменният режим и целодневната подготовка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България