Месут Йозил: Искам да остана на "Емиратс"

Месут Йозил е сред футболистите с най-актуалните бутонки - металик, без връзки и с ластик на глезена като на чорапи.

Плеймейкърът на „Арсенал“ Месут Йозил заяви, че със сигурност иска да остане в тима поне още две години, до когато е и неговият договор. Бившият германски национал е най-скъпоплатеният футболист на лондончани със седмична заплата от 350 хил. паунда, но въпреки това често остава извън стартовите 11 на Унай Емери. Наставникът е решил да се раздели с него и дори му търси купувач. Йозил обаче се чувства щастлив и иска да остане.

Бившият германски национал пристигна за двубоя срещу "Валенсия" с ланец, от който висяха символите на Турция – полумесец и звезда. Преди по-малко от година Йозил се оттегли от националния отбор след провала на Германия на Световното първенство в Русия, което отключи жестоки конфликти относно расизма във футбола и най-вече в отбора. Точно преди първенството играчът беше силно критикуван заради общата снимка с турския президент Реджеп Ердоган. Мястото на футболиста в отбора и по време на самото първенство беше критикувано. След това Йозил написа писмо, в което разкритикува федерацията и нейния президент Райнхард Гриндел в расистки подход. Преди дни обаче техническият директор на Германския футболен съюз Оливер Бирхоф призна, че е направил грешки в скандала около изваждането на Месут Йозил от националния отбор през миналото лято.

"Нещата се развиха зле и аз много съжалявам за това – каза Бирхоф. - Бяха направени много грешки, в това число и от мен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят