Метрото навърши 20 години

С концерт беше отбелязана 20 годишнината от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София. По този повод Столична община и „Метрополитен“ организират безплатни музикални и артистични изпълнения, които се провеждат в метрото. Първата от тях беше концерт на „Дикси Бойс Бенд“ в сряда на обяд на станция „Сердика 2“.

На 28 януари 2018 г. Софийското метро отбелязва 20 години от пускането в експлоатация на първия си участък между станциите „Сливница” и „Константин Величков”. На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метротрасе с дължина 6,4 км и 5 станции. Строителството на първите 5 станции започва през 1979  г., когато е направена първата копка на станция „Вардар”.

20 години след историческото първо пътуване на подземно влакче по новопостроената отсечка от 6,4 км  от кв. „Люлин” до бул. „Константин Величков” столичната подземна железница има вече изградено трасе от  40 км.

Празничната програма

по повод годишнината от пускането в експлоатация на метрото ще продължи още 4 дни. Днес в 11.30 часа ще има концерт „Симфониета София“, метростанция „Сердика 2“. Там в 13.00 ч. театър „Сириус” представя „Народен танц моми и момци“ . В 17.30 часа на метростанцията ще има концерт на „Дикси Бойс Бенд“.

В петък 11.30 часа на метростанция „Летище София“ ще има концерт на „Софийски духов оркестър“. От 16.30 часа на метростанция „Сердика 2“ ще свири джаз формация „София“.

В събота в 19.00 часа на станция „Сердика 2“ ще има представление на танцув ансамбъл “Здравец“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини