Мигновена смърт покоси Силва Зурлева (обзор)

Журналистката паднала по стълбището в къщата си в Ковачевица

Телевизионерката си отиде на 61 г.

Професионалната й биография е свързана с Нова телевизия

Известната журналистка и бизнес дама Силвия Зурлева е починала в къщата си в село Ковачевица. Сигнал е подаден до Спешния център в 9,50 часа в първия ден на Новата година. Съпругът й Минко я открил бездиханна до стълбите на старинната къща. На място веднага са пристигнали полиция и медици, които са установили, че жената е паднала по стълбите и е починала от фрактура на гръбначния стълб.

Нелеп инцидент е това, няма никакви сигнали за насилие, категорични са от полицията. Зурлева и съпругът й са празнували до 4 часа сутринта, имали са приятели на гости. Фаталният инцидент е станал около 9,30 часа сутринта.

Професионалната биография на Зурлева е свързана предимно с Нова телевизия, на чието управление посвещава близо 20 години.

Родена е на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършила е СУ “Св. Климент Охридски” със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Дипломира се със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема “Морето в съвременната гръцка поезия”. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка “Антена България”, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет до 8 май 2019 г.

Ще запомним Силва Зурлева като интелигентен, културен, мил и внимателен човек. Тя оставя съпруг Минко, дъщеря Мила, зет Августин и малък внук Алексей.

Вестник “Труд” изказва съболезнования на опечалените.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България