Мигрантският натиск към България продължава да намалява

Едва 31 нови мигранти са задържани за периода 20-26 януари 2017 г., предаде  БГНЕС, позовавайки се на седмичната статистика на МВР. Така общият брой на новорегистрираните чужденци, влезли нелегално на наша територия и които са заловени от българските власти от началото на годината е 143. Запазва се тенденцията на намаляване на мигрантския натиск над България, който започна през ноември 2016 г.

През изминалата седмица от страната са изведени 46 мигранти, половината от тях принудително. Така от началото на годината от България са изведени общо 114 чужденци. В момента на територията на страната се намират около 6000 мигранти. 121 мигранти са се опитали да напуснат нелегално България по посока Западна Европа, но са били задържани на българо-сръбската граница.

Около 4000 чужденци са настанени в центровете на Държавна агенция на бежанците, около 1000 чужденци са настанени в центровете от “затворен тип” на Дирекция “Миграция” на МВР, а близо 500 са заявили, че живеят за собствена сметка на външни адреси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България