Мигрантският натиск от България към Сърбия се засилва

Снимка: Архив

През последните 15 дни регистрираме рязко увеличаване на мигрантския натиск от България към Сърбия. Това каза говорителят на сръбското министерство на отбраната Йован Кривокапич, цитиран от БГНЕС.

Лошото време влияе върху опитите за нелегалното преминаване на държавната ни граница, но когато времето се подобрява, има увеличение на броя на нелегалните опити. От 22-ри юли тази година до днес сме регистрирали над 12 000 опити за нелегално влизане на наша територия, каза още Кривокапич пред РТС и уточни, че в този период са задържани и 61 трафиканти на хора.

Според него сред приоритетите на министерството на правосъдието е налагането на по-тежки наказания за трафикантите на хора. Говорителят поясни, че мигрантите се опитват да преминат границата по мирен начин, без насилие.

"Когато ни видят, те се връщат обратно... Трафикантите обаче се опитват да ги прехвърлят на всяка цена срещу големи суми и това е сериозен проблем за сигурността ни", подчерта Кривокапич.

Съвместните военно-полицейски патрули ще останат по границата с България и Македония, но в същото време ще променят тактиката си на работа, поясни говорителят на Министерството на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България