Милен Михов: България трябва сама да реши дали да ратифицира Истанбулската конвенция

Дали Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията не е от същото значение, каквото има общественото мнение за документа. Не оспорваме, че в ЕС има и обществени, и политически сили, които приемат ратификацията на Истанбулската конвенция, и нашите резерви към нея не са упрек към тези държави и към правителствата, така че и ние не приемаме упрек към нашата държава и правителство, че формулира различно отношение към нея. Това каза пред БНР Милен Михов от „Обединени патриоти“.

Михов изрази несъгласие, че българските политици са формирали отрицателното обществено мнение за документа.

"България трябва сама да реши дали ще ратифицира този договор чрез институциите, чрез съобразяване с общественото мнение./…/ Ние сме против ратификацията на тази конвенция и сме последователни, като се започне от позицията ни в ЕП, представена от Джамбазки, позицията ни в Министерски съвет от Красимир Каракачанов и това в парламента, за разлика от други политически партии, като например БСП", добави той.

По отношение на разногласията по определени теми в коалицията, Михов беше категоричен, че ВМРО ще се стреми да съхранява единството на „Обединени патриоти“ винаги:

"Ние още през 2012 година поставихме въпроса за обединението на трите партии и никога няма да отстъпим от този принцип. Различията по въпроса за Крим са стари и Симеонов и Сидеров имат своите становища и те не са ги изменили в годините. По другите въпроси обаче, свързани с управлението на страната и нейното бъдеще, нямаме различия.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика