Милен Михов: Заседанието на комисията "Грипен" премина в конструктивен дух

Първото заседание на комисията "Грипен", за разлика от дебатите в пленарна зала, премина в далеч по-конструктивен дух. Това заяви пред БНР Милен Михов от Патриотичния фронт, който е и член на комисията.

"Самото заседание имаше по-скоро организационен характер. Беше приет правилник за работа на комисията и бяха уточнени някои технически и процедурни въпроси, свързани с това как ще се организира работата на комисията – какви документи и от къде ще бъдат искани.", обясни Михов.

Той уточни, че от Обединени патриоти са доволни от началото на работата на комисията.

"Липсваше острият тон, на който бяхме свидетели в пленарна зала, както от ГЕРБ, така и от БСП. Това ни дава основание да смятаме, че комисията ще се занимава действително с осветяване на процедурата и даване на публичност на всичко свързано досега, защото става дума не само за пари, а за един обществено значим въпрос, към който всеки гражданин има отношение, независимо дали разбира от авиация", коментира още  Милен Михов.

"Ние от Обединени патриоти сме изключително заинтересовани от обективната работа на тази комисия, защото не бихме искали, ако евентуално има някакви пропуски, те да бъдат прехвърлени на този екип на Министерството на отбраната. В този дух ние разчитаме и вярваме, че ще намерим най-пълно съдействие от министър Каракачанов и Министерство на отбраната. Ние не се разглеждаме като извънредна комисия, не се разглеждаме като политическа репресия или трибунал срещу когото и да е, а и Обединените патриоти не водят война с институциите и не поддържат диалог с президента.", обясни Михов.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България