Милен Михов, Обединени патриоти: Учудени сме от решението за предсрочното освобождаване на Полфрийман

Милен Михов

Учудени сме от решението на съда за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, приемаме го с болка. Това каза народният представител от ОП Милен Михов пред журналисти в кулоарите на НС.

Съдебният състав е начело със съдия Калин Калпакчиев, председател на Съюза на съдиите в България, в него е и Весислава Иванова, бивш член на ръководството на ССБ.

„Решение на съда трябва да се изпълнява и не може да се коментира. Ние възприемаме решението с изключителна болка, с изключително раздразнение, защото смятаме, че този човек не се е поправил. Той заслужаваше своето наказание и трябваше да го изтърпи тук в България. Човек, който по време на наказанието си правеше няколко опита за бягство от своята присъда, припомняме, че бяха искани за излежаване на своята присъда в Австралия. Няколко поредни искания за предсрочно освобождаване. Учудени сме от решението на съда. Точно преди 1 година ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Проданов от ВМРО, беше заявил публично, че документите и свидетелствата на затворническите власти показват, че не се е поправил, а търси начин да избяга от тази присъда“, добави още Михов.

Той обясни, че не би искал да апелира за реакция на съда, тъй като в правовата държава решенията на съда трябва да бъдат уважавани, но заяви, че смята, че цялото обществото приема присъдата като несправедлива. „Мотивите на съда ще ги прочетем. Може би имат някакво бюрократично основание, но истината е на другата страна“, добави още Михов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика