Милионерите имат III кръвна група, работохолиците – II

Хората търсят надеждни спътници в живота, а мениджърите – изпълнителни и креативни служители, и дори изискват от кандидатите справка от лекар хематолог, където е посочена кръвната им група. Смята се, че комбинирайки хора с определена кръвна група, може да се създаде идеалният колектив.

ЗАПОЗНАНСТВО ПО ЯПОНСКИ

Действително ли характерът на човека зависи от кръвната му група? Засега – само в Япония. В Страната на изгряващото слънце са популярни т.нар. Speed Dating – бързи срещи. Но има една особеност – мъжете и жените задължително се интересуват от кръвната си група.

Японците се ориентират така и при избора на работа. Повсеместно са разположени апарати за експресен кръвен анализ – по гари, молове, ресторанти. „Кървавият“ метод се нарича „кецу-еки-гата“ и се практикува от 30-те години на миналия век. Дали пък в това не се крие тайната на японското икономическо чудо?

КЛЕТЪЧНА ПАМЕТ

Колкото и парадоксално да звучи, всяка кръвна група съдържа генетична информация за стратегията на поведение на нашите предци.

Така например I кръвна група е текла във вените на неандерталците. Те са били ловци, които са воювали за териториите, където могат да се изхранват. Нужни са им били целеустременост и амбициозност. И досега носителите на кръвна група 0 се отличават с лидерски качества. Представителите на III кръвна група пък се отличават със стремеж към независимост.

Но как би могла кръвта да съхрани такова качество като например целеустремеността. Та нали тя се постига с възпитанието. Но тук се намесва т.нар. „клетъчна памет“.

По повод този феномен професор Гари Шварц – невролог и психиатър от Университета в Аризона, прави интересно откритие. По време на медицинската си практика той наблюдава стотици случаи, когато след присаждане на сърце, бял, черен дроб, бъбреци, характерът на реципиента се променя. Според специалиста всеки вътрешен орган в човешкото тяло има своя биохимическа памет.

И затова, оказали се в нов организъм, клетките на органа му предават „запаметената“ информация за предишния си собственик. А щом клетките на органите съхраняват информация, защо да не предположим, че и клетките на кръвта също имат памет?

Разгледани под микроскоп, капките на различните кръвни групи се различават. Може би затова често хората от една и съща кръвна група боледуват от едни и същи болести. Така например към шарка са по-възприемчиви хората от II и III група. От язва на стомаха и дванадесетопръстника, туберкулоза и жизофрения страдат носителите на I кръвна група.

Ето някои от най-известните личности, носители на различните кръвни групи:

I – Рейгън, Горбачов, Ал Капоне, Елизабет II;

II – Хитлер, Никсън, Картър;

III – Пол Маккарти, Айнщайн;

IV – Христос (по анализ на образец от Торинската плащаница), Джон Фицджералд, Кенеди, Мерилин Монро.

Интересното е, че „кървавата“ кадрова политика става популярна и в други страни. В САЩ например в обявите за работа могат да се срещнат и изисквания за кръвната група. Оказва се, че най-трудно е да се открие работник с IV кръвна група – те са само 8%. Останалите три – I, II и III – са приблизително по равно: 33, 36 и 23 процента съответно.

МНЕНИЕТО НА СКЕПТИКА

Всъщност „кецу-еки-гата“ е своеобразно шаманство, нещо като хиромантията, смятат биолозите. Връзката между възникването на кръвните групи при хората и техния начин на живот не е доказана.

Кравите имат над 10 кръвни групи, но това нищо не означава. При кучетата са открити не по-малко от 8 кръвни групи, при котките – три, при конете – над 10. А животните не променят начина си на живот. И дори да го променят, то със сигурност не толкова често…

Отрицателният резус-фактор

Известният американски изследовател на паранормални явления Бред Стайгър отбелязва интересна особеност: хората с отрицателен резус-фактор в кръвта са необикновени. Той предполага, че те са или наследници на особена генетична линия на Homo sapiens, или… потомци на извънземни. Работата е там, че според законите на генетиката можем да наследяваме само свойствата, които са притежавали нашите предци, ако разбира се, не става дума за мутации. А това означава, че ако човекът и маймуната имат общ прародител, тяхната кръв трябва да е съвместима. Но всички примати са с положителен резус-фактор – абсолютно всички!

Откъде тогава някои хора са резус отрицателни? Излиза, че такива индивиди са потомци на друг прародител. Може би на пришълци?…

Установено е още, че най-високият процент носители на отрицателен резус-фактор – 30%, има сред испанските баски, израелските евреи с източен произход, самаритяните и етиопските черни евреи. Докато сред другите народи броят на носителите на отрицателен резус-фактор достига едва 1%.

Повечето медиуми, знахари, хора с необичайни психически способности също са с отрицателен резус-фактор.

Както е известно, има 4 кръвни групи, които се отличават по състав, и по-точно по наличието на белтъци в кръвните клетки, които се борят с бактериите в организма. При повечето хора те са резус-положителни. Защо някои хора нямат такива белтъци, е загадка! Според учените първите хора на Земята с отрицателен резус-фактор се появяват преди 35 000 години. Как, никой не знае. Но най-популярната теория отвежда именно към извънземния произход на тяхната ДНК.

Ето някои общи характеристики на носителите на отрицателен резус-фактор:

– имат по-висок от „положителните” хора коефициент на интелигентност;

– обикновено са с по-ниска телесна температура;

– психически и емоционално са по-устойчиви;

– често са с рижи коси;

– много са чувствителни към топлина и не обичат студ;

– често са със сини, зелени или светлокафяви очи.

Друг любопитен феномен при тези хора е свързан с бременността. Известно е, че не може да бъде клониран човек с отрицателен резус-фактор. Нещо повече, ако бременна майка е с отрицателен резус-фактор, имунната й система ще атакува плода, възприемайки го като чуждо тяло. Ето защо такива жени приемат специални лекарства по време на бременността, които потискат имунитета им. Но защо собственото тяло атакува собствените им деца? Тази загадка няма отговор, но тя определено работи в полза на извънземния произход на тези хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл