Милка Манева дочака медала

Милка Манева най-сетне получи сребърния си олимпийски медал от игрите в Лондон през 2012-а. Отличието й бе връчено от председателя на БОК Стефка Костадинова на церемония в НСА.

„Усещането е невероятно, това е сбъдната мечта – призна 33-годишната щангистка. - Да държиш мечтата в ръцете си е уникално, страхотно. С чисто сърце и с най-добри помисли го пожелавам на всички спортисти.“

Манева стана втора в категория до 63 кг след повторно изследване на допинг проби. Тя завърши пета в състезанието, но три от класираните пред нея -  Мая Манеза (Казахстан), Светлана Царукаева (Русия) и Сибел Симсек (Турция), бяха дисквалифицирани заради забранени вещества. Медалът е трети за България от Лондон 2012 след среброто на Станка Златева в борбата и бронза на боксьора Тервел Пулев.

Церемонията бе навръх Деня на българския олимпиец, а сред гостите бяха генсекът на БОК Белчо Горанов, шефът на федерацията но щанги Неделчо Колев, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и спортни легенди.

„За мен е огромна чест да поздравя една талантлива и силна българка като сребърна медалистка от игрите в Лондон – заяви Костадинова. - Рано или късно всеки си получава заслуженото. Днешният ден е тържество на справедливостта, честната игра и феърплея в спорта.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт