Минал през "Шалке" национал на България

Миналият през академията на "Шалке" Камен Хаджиев стана национал на България. Централният защитник чака дебют в предстоящите две контроли - на 23-и март "трикольорите" играят в Разград срещу Босна и Херцеговина, а три дни по-късно се изправяме срещу Казахстан на Станимир Стоилов, но в Унгария.

Хаджиев прави силни игри за "Берое" и е в основата за доброто представяне на тима, който е четвърти в Първа лига. Бранителят има 18 мача за отбора от Стара Загора през настоящия сезон. Юноша е на "Родопа" (Смолян), а през 2008 г. преминава в младежкия отбор на немския „Ватеншайд“ и играе в Бундеслигата до 19 г. През 2009 г. е привлечен от „Шалке“. За представителния отбор на тима от Гелзенкирхен обаче не записва мач. Играл е за друг немски тим - "Олденбург". Преди да премине в "Берое" записва 32 срещи и два гола за холандския "Фортуна" (Ситард).

От родните клубове с най-много повиквателни е ЦСКА. Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Станислав Манолев и Кирил Десподов ще се на разположение на селекционера Петър Хубчев. Мартин Райнов от "Берое" също е повикан. От "Левски" е само Божидар Митрев. Хубчев ще даде шанс и на Радослав Кирилов от "Пирин", Цветомир Панов от „Лудогорец“ и Иван Минчев от "Славия". Тодор Неделев е единственият представител на „Ботев“ в националния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ