Министерство на енергетиката: Трите ЕРП-та и ЕСО са готови за зимата

Министерството на енергетиката провери готовността на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД и на трите електроразпределителни дружества – „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „ЕНЕРГО-ПРО Мрежи“ АД за предстоящия зимен сезон. На произволно избран принцип са проверени енергийни обекти в районите на градовете Горна Оряховица, Велико Търново, Севлиево, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Чирпан, Дупница, Благоевград, Кресна, Симитли, Сандански, Перник и Радомир, съобщиха от ведомството.

В подстанциите са изпълнени всички необходими мероприятия свързани с подготовката им за есенно-зимния сезон. Няма забележки по отношение на въздушните електропроводни линии за високо напрежение, като всички проверени електропроводи преминаващи през горски територии са с добре поддържани просеки. Сервитутните зони около въздушните електропроводи за средно напрежение са почистени, до края на месеца предстои да бъдат премахнати клони на единични дървета, намиращи се в близост до въздушни линии за ниско напрежение. Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни дружества възлови станции и трафопостове са преминали годишния профилактичен преглед и са подготвени за работа при зимни условия.

Трите ЕРП-та и ЕСО са организирали работата на аварийни екипи, които са на денонощно разположение и се покрива цялата територия на страната. Екипите са оборудвани с високо-проходими автомобили и всички необходими материали за извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи.

Обектите на „ЕСО” ЕАД, ЧЕЗ Разпределение България" АД, „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД и „ЕНЕРГО-ПРО Мрежи“ АД, имат готовност за справяне с потенциални аварии по време на зимния сезон 2017 г. – 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес