Министерство на отбраната предупреди, че военна техника ще се движи по пътищата на страната за един месец

От днес, 28 май, до 3 юли през територията на нашата страна ще преминават военнослужещи и военна техника на формированията, които ще участват в ученията "Saber Guardian - 2019", "Шабла - 2019", "Strike Back - 2019" и "Swift Response -2019". За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на МО.

Преминаващите формирования ще използват центрове за поддръжка на конвойни операции на територията на нашата страна - Учебен полигон "Николово" - Русе и Учебен полигон "Ново село". По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане. Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол.

Основният маршрут за придвижване през територията на България е ГКПП Капитан Петко Войвода - ГКПП Русе и обратно.

От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на Служба "Военна полиция", които ще ескортират колоните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България