Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония Младен Маринов и Оливер Спасовски раздадоха вчера от двете страни на границата при ГКПП-Станке Лисичково флаери и рекламни материали, които призовават гражданите от двете страни да кажат не на корупцията. Те лично разясниха на преминаващи, че очакват ако станат жертви на корупционна схема или имат информация, да подадат сигнал на активни телефони създадени за целта.

Срещата на двамата министри бе по линия на проекта на Дирекция "Вътрешна сигурност" под надслов "Остани чист, кажи НЕ на корупцията".

Проектът се реализира в партньорство между България, Северна Македония, Гърция, Сърбия и Румъния, а целта му е пресичане на корупционно поведение, информиране на гражданите за техните права, начини за реакция и повишаване на доверието у гражданите към дейността на държавните структури.

„Ефекта от проекта ще проличи, когато на телефонната линия почнат да се обаждат все повече граждани. Надяваме се да създадем такъв канал на комуникация с гражданите, който да бъде надграден с доверие, каза министър Маринов. Оливер Спасовски също изрази задоволство от пратньорството по тази линия, като обяви,че за престъпниците и корупцията граници няма и заедно трябва да се справяме.

Целта е да спечелим доверието на хората и да подават сигнали по линия на корупцията, каза още министър Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България