Министри отговарят пред НС: Бъчварова за нови бежански центрове у нас, Кунева за закриването на станция "Мусала"

Румяна Бъчварова и Меглена Кунева

Ще бъдат ли изграждани нови бежански центрове в Република България. Това ще обясни вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол в петък, предаде БГНЕС.

Към Бъчварова има отправени и няколко въпроса, свързани политиката по опазване на живота и здравето на гражданите, пътуващи по пътищата на България, както и мерките за увеличаване на безопасността по пътищата.

Другият вицепремиер Меглена Кунева, която е и министър на образованието и науката ще отговори на въпрос относно закриването на Метеорологичната станция на връх Мусала.

Десислава Танева, министър на земеделието и храните ще даде разяснения в пленарна зала по индикативни цени при доставката на хранителни продукти в учебните заведения в Р България по европейска схема "Училищен плод", осъществявана от ДФ "Земеделие". Към нея има отправен въпрос и за финансовото състояние на Изпълнителната агенция "Борба с градушките" към МЗХ.

Към земеделският министър са отправени общо 14 въпроса. Към екоминистъра Ивелина Василева има отправени питания относно замърсяването на въздуха в град Враца и в град Русе, както и за мерките за прекратяване на увреждането на жизнената среда в гр. Видин.

Финансовият министър също е включен в програмата за парламентарен контрол като един от отправените към него въпроси е относно напредъка по кандидатстването и присъединяването на България към Европейския банков съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика