Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи/Отбрана“ на ЕС

При посещението си в Брюксел Каракачанов ще се срещне и с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг

 

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в заседание на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана във формат „министри на отбраната“ и в заседанието на Съвета „Външни работи/Отбрана“ на ЕС. Те ще се проведат на 18 май 2017 г. в Брюксел, Белгия, съобщиха от Министерство на отбраната.

Министрите ще обсъдят въпроси, свързани с изпълнението на приоритетите в областта на сигурността и отбраната от Глобалната стратегия на ЕС, сътрудничеството ЕС – НАТО, както и ключовите задачи и следващите стъпки от дейността на Европейската агенция по отбрана.

След заседанието на  Съвета, министрите на отбраната и министрите на вътрешните работи на страните-членки на ЕС ще се срещнат на работен обяд, на който ще обсъдят въпроси, свързани с борбата с тероризма.

В рамките на посещението си в Брюксел министър Каракачанов ще проведе и среща с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Министърът ще представи актуалната вътрешнополитическа обстановка в България и приоритетите на кабинета в областта на сигурността и отбраната. Двамата ще обсъдят и мигрантската криза, обстановката в Западните Балкани, както и предстоящата на 25 май 2017 г. специална Среща на държавните и правителствени ръководители на Алианса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика