Министър Ананиев: Започвам подготовка на обществени поръчки за ремонтите на психиатричните болници и центрове

Здравният министър Кирил Ананиев се обръна към всички български граждани и най-вече към представителите на ромската общност с апел да проявяват уважение и разбиране към високоотговорната и често пъти животоспасяваща работа на медиците.

Незабавно ще започна да подготвям обществени поръчки за ремонтите на психиатричните болници, центрове и отделения. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„На всяка една от държавните педиатрични болници е направен анализ за състоянието на сградния фонд, оборудването, необходимите неща, свързани с лечебния процес. Това е направено, както за държавните психиатрични болници, така и за Центровете за психично здраве и отделенията. Има направен разчет, запознах Министерски съвет, те приеха необходимостта това да се случи“, посочи министърът.

„Сега ще подготвя съответния Нормативният акт. Незабавно ще започна да подготвям и обществените поръчки, които са необходими за да започнат ремонтите“, обясни той. Министър Ананиев коментира, че в двете психиатрични отделения в Търговище и в център в София не би трябвало да се инвестират средства в ремонт, защото по-добре ще бъде да бъдат изместени в други сгради.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България