Министър Ангелкова обсъди партньорството в туризма с ръководители на Владимирска област

България все по-активно си сътрудничи с руските региони в привличането на повече туристи от федерацията. Готови сме да разширим това партньорство и с институциите, и с бизнеса от Владимирска област. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Алексей Коношов, първи вицегубернатор на областта. Разговорът се състоя в рамките на Петербургския международен икономически форум (SPIEF) и в него участваха също Ринат Чегаев - вицегубернатор, Андрей Шохин - ръководителя на администрацията, и Елена Перескокова - председател на Комитета по туризъм. Това съобщиха от пресслужбата на МТ.

2-v

Министър Ангелкова припомни, че туристите от Руската федерация са сред най-многобройните посетители на България и техният интерес към държавата ни като дестинация остава висок. Тя акцентира, че България предлага много добри условия за организирани детски лагери и е известна с културно-историческия си туризъм. За да популяризираме този потенциал още по-активно, започваме комуникационна кампания на пазар Русия от началото на това лято, коментира тя и съобщи, че министерството е готово да подпише споразумение за сътрудничество с Владимирска област по примера на партньорството си с Алтайския край също в Русия .

Бъдещите дейности предвиждат още презентации на туристическите възможности на България, фотоизложба „Българските обичаи и традиции“, браншови форуми, кратки маршрути за подрастващите  по инициативата „По болгарским дорогам памяти“ за 140-годишнината от Освобождението на страната ни и др. Интерес представлява и програмата за изучаване на чужди езици по време  на организирания отдих на руски деца и младежи у нас.

Перспективни са и контактите между средни и висши училища в България и Владимирска област, които подготвят специалисти за туризма, поясни министър Ангелкова. Към почивка в страната ни все по-голям интерес проявяват младите руснаци, които предпочитат ваканции на море и планина, сити турове и др. Друг фокус от двустранното партньорство ще са контактите в регионалния  туризъм – възстановяване на културни връзки, обмен на делегации, съвместни фестивали, конкурси, празници и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България