Министър Ангелкова: Община Каварна да спре спешно ремонтните дейности край плажа

Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата, съобщиха от Министерство на туризмаа. Това е абсолютно забранено след 15 май. Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, съобщи Николина Ангелкова.

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите. Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната. Тук е добре да се намеси областната управа, смята министър Ангелкова и допълни, че Министерството на туризма няма правомощия за територия извън морския плаж.

Министър Ангелкова припомни също, че първата проверка за басейна на плажа показа, че той отговаря на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито. Няма право обаче басейнът да се ползва като ол инклузив услуга от хотела и трябва да е безплатен и за останалите посетители. Потребителите имат равни права при ползване на една и съща услуга. И понеже на табела пише, че басейнът е безплатен за гостите на хотела, трябва да е безплатен за всички посетители на плажа. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България