Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

Очакваме значителен растеж от всичките ни водещи пазари това лято. Показателен е фактът, че само за летищата във Варна и Бургас планираните полети за летен сезон 2018 г. са с близо 22 процента повече спрямо изпълнените полети през лято 2017 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с Пол Грифит, главен изпълнителен директор на Дубай Еърпорт (Dubai Airport).

Двамата разговаряха в аржентинската столица Буенос Айрес на форума на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), информира министерството на туризма.

Министърът отчете, че близо 5,2 млрд. лв. са приходите от чуждестранен туризъм у нас само от януари до август 2017 година, което е растеж от близо процента прямо същия период на предходната година.

Ангелкова посочи, че за летните месеци от юни до август постъпленията са над 3,7 млрд. лв., което е с 8 на сто повече спрямо същия период година по-рано.

Българският министър каза, че министерството на туризма работи с големите туроператори и страната ни присъства на картата на основните международни форуми и изложения.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за популяризиране на България като туристическа дестинация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика