Ангелкова: Къщата в Бистрица е на родителите на мъжа ми

Николина Ангелкова

Къщата на ул. "Липа" в столичния квартал "Бистрица" е на родителите на съпруга ми. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод намеците от страна на бившия вицепремиер Валери Симеонов , че човек от кабинета живее в къща край София, която не е декарирана според закона. Като доказателство той показа снимки от социалните мрежи на Ангелкова с магнолии в двора на имота, дъщерята на министъра върху купчина морени и други фотоси на дома.

"Обидно ми е, че вместо да говоря за престоящия летен сезон и предизвикателствата пред сектора, отново съм принудена да изяснява непроверени факти, представени от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам, те са описани в нотариални актове ", заяви Ангелкова. И допълни, че може да докаже произхода на всеки лев от използваните за закупуването им средства.

Тя призова да се оставят органите да си свършат работата, какъвто е редът в една правова държава. Ангелкова бе категорична, че не притежава къща нито в София, нито на територията на България или извън нея. И подчерта, че като юрист вярва, че трябва да се говори с факти и документи, а ну на махленски принцип.

"В началото подхождах с чувство за хумор, но не мога да разбера тази фиксация и тя започва да ме безпокои", обясни министърът на туризма. Ангелкова разказа, че снимките са от гостуване в дома на свекъра и свекървата й. И подчерта, че те са собственици на имота от 2006 г., когато не е виждала бъдещия си съпруг дори и на снимка.

Тя заяви, че това е последният път, в който отговаря на подобни обвинения и не смята да дискутира всяка снимка от гостуване на приятели или роднини. Министърът не отговори на журналистически въпроси, тъй като имала предвидене важни срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България