Министър Валентин Радев: Идват чужди полицаи в морските курорти и през сезон 2018

 

В предстоящия летен сезон ще бъдат поканени в морските ни курорти полицаи от Румъния, Полша, Германия. Ще бъдат командировани служители на МВР от вътрешността на страната във Варна и Бургас. Това каза вътрешният министър Валентин Радев, който беше на отчета за работата през миналата година на областната дирекция във Варна.

Той уточни, че подготовката за сезона по отношение на реда и сигурността по морето ще започне още през април. Срещу 13- те души от летището в София, които не извършиха проверка на пристигналите пътници от Франция миналата седмица, вече са образувани досъдебни производства и са отстранени от работа,а на тяхно място вече са командировани обучени служители от аерогарите във Варна и Бургас.

За инцидента със залятата с киселина жена в София вътрешният министър обясни, че се изчаква пострадалата да бъде в адекватно състояние и да може да бъде разпитана. По отношение на извършеното престъпление спрямо нея се работи по две версии-лична, и във връзка с бизнеса й, който е дребен, сладкарски.

Министър Радев похвали областната дирекция на МВР във Варна във връзка с перфектната работа по охрана на срещата на високо ниво в Евксиноград."Чух какво каза Юнкер, но по-добре да сме повече, отколкото да се случи нещо", каза Радев по отношение на забележката на председателя на ЕК, че във Варна има цяла армия.

Вътрешният министър и главният секретар Младен Маринов се срещнаха и с кметовете във Варненска област. Те са поискали повече автомобили и инспектори. "Част от печалбата, която се отчислява от глоби, трябва да остава за кметовете за закупуване на камери", каза Радев. Той даде пример с варненското село Кипра, което на входа и изхода е обримчено с видеонаблюдение и през последните 3 години в него няма извършено престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право