Министър Валентин Радев ще открие новосъздадената приемна на РУ-Асеновград в квартал „Лозница“

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е чакан в четвъртък по обяд в Асеновград, за да открие новосъздадената полицейска приемна на улица „Дружба” 34а на площад „Ново време” в ромския квартал „Лозница”.

Новата приемна е част от трайните мерки за повишаване на обществения ред и сигурност и гарантиране спокойствието на местните жители. В приемната, която е с площ от близо 60 квадратни метра, денонощно ще дежурят трима полицейски служители от РУна МВР - Асеновград.

За реализирането на проекта бяха вложени 27 000 лева, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив. В най-скоро време полицейската приемна в сърцето на циганската махала ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград, за която местната власт ще отпусне 33 000 лева от бюджета си.

На официалното откриване на полицейската приемна в квартал „Лозница” от 12 часа освен вътрешния министър Валентин Радев  ще присъстват и вицепремиерът Валери Симеонов, главният секретар на МВР Младен Маринов и кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика