Министър Вежди Рашидов ще спасява Концертна зала в Пловдив

Ако не бъде направен спешен ремонт на Концертна зала в Пловдив, сградата на площад „Централен” № 1 трябва да бъде затворена в началото на месец декември. Това гласи предписание на контролните органи, които са се уверили, че залите и помещенията сега са в окаяно състояние.

Министърът на културата Вежди Рашидов и председателката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова лично инспектираха залата в центъра на града, като в инспекцията взеха участие още директорът на Операта Нина Найденова, членове на ръководството на института и главният секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов.

Още този понеделник министър Рашидов ще изпрати екип от специалисти, които да направят техническа експертиза с предложение за възможностите за реконструкция и ремонт на сградата на Концертната зала. След това ще бъде поръчано изработването на проекта.

Рашидов и Стоянова заедно ще търсят възможност за финансиране на належащия ремонт на Пловдивската опера, стана ясно по време на инспекцията.

Припомняме, че в началото на лятото Инициативен комитет внесе подписка в Общински съвет – Пловдив за построяването на Дом на Операта, но предложението не срещна достатъчно подкрепа от съветниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България