Министър Вълчев: Не виждам „джендър“ идеология в учебниците

Комисия прави цялостен преглед на всички текстове

Не виждам „джендър“ идеология в учебниците. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по БТВ. По-рано депутати от ВМРО внесоха до него въпрос има ли „джендър“ текстове в учебника по биология за 9. клас.

„Има текстове, които са дискусионни и не са написани по най-добрия начин“, призна образователният министър. По думите му, служителите от министерството нямат най-добрия поглед, за да дадат най-точната оценка. "Затова е необходимо предложението на по-широк кръг от специалисти и приех предложението на ВМРО за сформиране на комисия“, добави той.

Министърът обясни, че има комисия, която трябва да направи цялостен преглед на всички текстове в учебниците. „Комисията работи, но все още не е приключила работа, защото става въпрос за голям брой учебници“, поясни той.

„Темата за „джендъра“ беше поставена от Веселин Марешки като народен представител. Той обръща внимание на определени текстове в учебник за 9. клас на едно от издателствата. Лично аз не виждам никаква „джендър“ идеология в тях, може би не разбирам, колкото някои народни представители“, коментира още министър Вълчев и обяви, че ако такава идеология бъде открита, веднага би препоръчал промяна на текстовете. „

Отворени сме за предложения и забележки, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование