Министър Горанов: Вдигането на заплатите е неизбежно, пазарът го изисква

При сегашния дефицит на добре подготвени и квалифицирани кадри, вдигането на заплатите е неизбежно и пазарът го изисква. Това каза на откриването на X-ия юбилеен конгрес на Конфедерация на труда „Подкрепа” министърът на финансите Владислав Горанов.

„Позволете ми да ви поздравя с 10-ия конгрес. Вече 30 години вашите усилия да бъдете посредник в преговорите с правителството, се оценяват високо, както в страната, така и в чужбина“, обърна се Горанов към присъстващите синдикалисти.

„Ние имаме работещ модел на двустранен диалог. В страната ни в годините на Прехода към пазарна икономика едновременно се изградиха моделите на бизнеса и моделите на синдикализма, а правителствата се научиха да планират и моделират политиките си, съобразявайки се с мнението на всички засегнати страни“, допълни той.

„Не винаги е лесно, но това означава, че моделът работи. Като допускам и приемам, че днес съм желан гост, за да бъда тук, бих искал да ви уверя, че ние в правителството добре чуваме дебатите, позициите и предложенията, които отправяте заедно със синдикалните ви приятели от КНСБ. Готов съм да направим дебат по всяка политика на правителството, за да изчистим неразбрани моменти“, каза още Горанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика