Министър Горанов: По време на австрийското председателство трябва да бъде постигнато съгласие по следващата многогодишна финансова рамка

По време на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз трябва да бъде постигнато съгласие по следващата многогодишна финансова рамка, заяви финансовият министър Владислав Горанов преди втория ден от неформалното заседание на европейските финансови министри, информира БНР. На него ще се коментират основно корпоративния данък и въвеждането на три процента данък върху интернет услугите.

Това е изключително важно и за събираемостта на приходите в целия европейски съюз, както и за многогодишната финансова рамка. След излизането на Великобритания вероятно ще се наложи увеличаване на процента от брутния вътрешен продукт, който страните внасят в общата европейска хазна. Засега България не подкрепя този подход, обясни той: "Принципът „1,1х“, заложен от Комисията, надявам се да успеем да постигнем съгласие в рамките на Австрийското председателство, тъй като след това предстоят избори за Еевропейски парламент, ще има нова Комисия и изключително много ще се забави следващата многогодишна финансова рамка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси