Министър Деница Сачева: 50 000 души са потребителите на социалните услуги за деца и семейства

Бургас е един от добрите примери в страната за предоставяне на интегрирани социални услуги, включващи образователни и здравни консултации. Децата тук могат да посещават стоматолог, семействата извършват консултации, млади момичета получават подкрепа и съвети как да бъдат майки. Това сподели министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на посещението си в Бургас.

Министър Сачева и заместник-министър Зорница Русинова разгледаха услугите, които предоставя Общностния център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда" в бургаския комплекс "Меден рудник".

По време на посещението си в морския град министър Деница Сачева разгледа и Дневния център за деца и младежи с увреждания в Приморски парк, където сподели, че всичко, което прави държавата през последните години и това, в което инвестира е ранното детско развитие и подкрепа на семейството.

"Този Дневен център е едно доказателство за това. Социалните услуги в България се отнасят както до деца и семейства, така и до хора с увреждания, възрастни и бездомни хора. Общо тези услуги са 1354 в цялата страна, а почти 50 000 са техните потребители. Около 15 000 са работещите в сектора на социалните услуги, като с педагогическите съветници, възпитатели, психолози, рехабилитатори и логопеди достигат почти 48 000 души в България", допълни министър Сачева.

В срещата участваха още заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-кмет на Община Бургас Йорданка Ананиева, народните представители Ася Пеева и Галя Желязкова, социални работници и хора в неравностойно положение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България