Министър Димитров: Боклук от София пътува за Враца, Сливен и Бобов дол

Снимка: БТВ/Архив

Казал съм на Перник да спрат завода. През януари имаше неизпълнени условия, издали сме разпоредби да затвори. Извършваме проверки постоянно, изпращат се доклади, в момента има проверка в цялата страна за 5 години назад, кой какво бил внасял. Съдействаме всячески на правосъдието. Това заяви екоминистърът Емил Димитров на излизане от Прокуратурата, където бе привикан по-рано днес, предаде Канал 3.

"Криза в София може да възникне докато се построи завод. Столична община трябва да се справи. Пътуват около 200 тона за Враца, около 28 тона за Сливен и има изпратени 100 тона дневно за 2-3 дни в Бобов дол. Това е проблем в София-град. Проверяваме да не се получи боклук от чужбина и да се смеси. Поех ангажимент да дам за миналия месец какви количества са излизали по дни от София", допълни той.

"Бобов дол се захранва от яз. "Дяково" и не стига водата, 5 града и 42 населени места се захранват от яз. "Среченска бара", двойно по-малък от пернишкия и пак не стига. Управлението на ресурсите през тази година ще е много трудно. Болничните отпадъци в момента са проблем номер 1", поясни Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България