Министър Димов обсъди замърсяването на въздуха в Русе с кмета Пламен Стоилов

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с кмета на Русе Пламен Стоилов. Двамата обсъдиха замърсяването на въздуха, който е сред най-големите екологични проблеми в града, съобщават от пресслужбата на МОСВ.

Хората в Русе са много чувствителни на тема замърсяване на въздуха, заяви Пламен Стоилов. Според него изпускането на миризми става периодично, но това предизвиква остра реакция на населението. Сред най-големите замърсители се сочи предприятието „Монтюпе“ ЕООД.

Министър Димов подчерта, че компанията ще трябва да отговори на екологичните изисквания. Кметът обясни, че дружеството прави годишен оборот от около 100 млн. евро, а в предприятието работят около 100 човека. При тези обороти ще трябва да инвестира и в екология, подчертаха двамата. Пламен Стоилов запозна министъра с обособяването на четири индустриални зони в Русе. Градът си възвръща славата на индустриален център и се развива бурно след Пловдив с навлизането на инвеститори. Кметът похвали експертите от РИОСВ – Русе, че работят бързо и професионално.

По-късно министър Димов се срещна с колектива на РИОСВ, с който обсъди проблемите и задачите в работата им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България