Министър Димов откри българо-израелски семинар за изложение WATEC 2017

„Има много какво да научим от опита на Израел в областта на управлението на водните ресурси“. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов на откриването на българо-израелски семинар, посветен на предстоящото Международно водно изложение WATEC 2017, което ще се състои в Тел Авив от 12-14 октомври тази година, съобщиха от МОСВ.

Министър Димов подчерта, че екоиновациите, включително във водния сектор ще бъдат сред приоритетните теми по време на българското председателство на Европейския съюз, а Израел е изключително напреднала по отношение на технологиите в тази област.

Насърчаваме представителите на България да участват в изложението, защото там ще имат възможност да се запознаят с нови, ефективни технологии в управлението на водите, заяви посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан.  Тя посочи, че в момента около 90% от водата, използвана за земеделски нужди в Израел е преработена отпадъчна. Според нея страната ни може да се възползва от опита на Израел за намаляване на загубите и устойчивото използване на водните ресурси.

В семинара участва и зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Презентация направи заместник-генералният директор на Израелската водна агенция Мо Провизор, както и представители на израелски компании, работещи във водния сектор у нас. Участие взеха български представители на ВиК сектора, на правителствени институции и научните среди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България