Министър Емил Димитров в прокуратурата заради ТЕЦ "Бобов дол"

Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров се яви в прокуратурата. "Обади ми се зам.-главният прокурор да се явя за ТЕЦ "Бобов дол", обясни той на влизане, предаде БГНЕС.

"Част от софийските отпадъци в момента се горят там, иначе „София ще замирише“. Непрекъснато правим проверки", добави Димитров.

"Няма на инат да си дам оставката, но ако ще се занимаваме не с кризата, а с други работи, може и някой по достоен да се заеме с поста. Трудно е. Нося графиците накъде какви отпадъци пътуват", каза екоминистърът.

Под надзора на Районна прокуратура Дупница, Икономическа полиция и служители на РИОСВ тази сутрин влзоха в ТЕЦ „Бобов дол“ във връзка с информацията, че там е възобновено изгарянето на отпадъци.

В края на миналата седмица от ТЕЦ-а заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

Преди два месеца за кратко беше задържан изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на който бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хиляди лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България