Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад"

Снимка: Архив

Следваме последователна и ясна политика по отношение на Летище София. Това каза пред БТВ министърът на транспорта Росен Желязков.

Вчера от БСП обявиха, че ще изпратят сигнал до ЕК относно концесията на летището. Според Желязков обаче действията на социалистите са прагматични и по този начин те следват политическите си виждания:

„БСП винаги са се обявявали против концесиите, едновременно с това те са правили едни от най-големите и смислени концесии в България. Вземете концесията на Летище Бургас и концесията на Летище Варна”, посочи Желязков.

По думите му няма лошо от БСП да сезират ЕК, но само когато имат конкретни предложения.

Българското правителство ще се обърне задължително към ЕК, когато бъде избран концесионер, за да може Комисията да провери участника и да провери дали има държавна помощ, както твърди БСП, подчерта Желязков.

Министърът допълни, че държавата съвсем нормално поема ангажимент да не строи друго летище в радиус от 100 м., но това не спира частни инвеститори да строят.

„В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад”, посочи той.

Относно казуса със задържания либийски кораб в български води Желязков увери, че Гранична полиция и Морската администрация са изпълнили ангажиментите си. Корабът беше върнат на пристанище в Бургас, с което българската държава показва, че съдейства случаят да бъде разрешен.

България полага дипломатически усилия пакетът „Мобилност 1” да бъде разгледан в рамките на следващия Европейски парламент, каза още Желязков. Приемането на пакета в рамките на настоящия ЕП би означавало насилствено прилагане на така разписания регламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България