Министър Захариева: Случаят със съдия Андон Миталов не е срещу интересите на България

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева коментира казуса със съдия Андон Миталов : "Чух всякакви коментари за това действие от страна на САЩ. Нашата оценка е, че това в никакъв случай не е срещу интересите на България. В началото на януари имаше първи стратегически диалог. След като са обявили това име, значи американските власти са имали основание".

"Все още е в съдебна фаза искането на България за екстрадиция на Цветан Василев. Предполагам, че главният прокурор не е доволен от възпрепятстване на разследването. Държавата ще продължава да подпомага работата на разследването", коментира Захариева изказването на главния прокурор Иван Гешев, че Сърбия бави екстрадирането на банкера Цветан Василев в България, информира БНТ.

На въпрос очаква ли се това да бъде отразено в доклада за Сърбия за напредъка, Захариева заяви: "Процедурата по преговорите за членство на всяка държава поставя на първо място върховенството на закона. Ние голямо внимание отделяме на добросъседските отношения. Във всяка една държава се изисква съгласие на всички държави за отваряне на глава. Върховенството на правото, правата на човека, на нашите малцинства се следят".

Процедурата по преговорите за членство на всяка държава поставя на първо място върховенството на закона. Ние голямо внимание отделяме на добросъседските отношения. Във всяка една държава се изисква съгласие на всички държави за отваряне на глава. Върховенството на правото, правата на човека, на нашите малцинства се следят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България