Министър Каракачанов: Ако има увеличение в цената на изтребителите, трябва да започнем цялата процедура отначало

Снимка: Архив

"Би ми се искало цената да е надолу от 1,5 млрд. лева. Ако възникне хипотезата, че трябва да се увеличи цената за самолетите, това означава да започнем цялата процедура отначало“, това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос  възможна ли е промяна в цената на изтребителите.

Не мога да се поддам на натиск, защото има ясна рамка, гласувана от Народното събрание, каза министърът в отговор на въпрос има ли натиск кои изтребители да предпочете да закупи България.

„Цифрата от 1,5 млрд. лева е определена. Способностите, които трябва да имат самолетите, са ясно определени в проекта за инвестиционен разход“, обясни той. Попитан намеса във вътрешната ни политика ли е препоръката на американския посланик България да закупи Ф-16, министърът коментира: „Да кажеш, че американският самолет е най-добър, е реклама. Същото го казват и шведските колеги, и италианците. Всеки си рекламира стоката. „За мен е важно най-накрая да видим дали цените, които те ще дадат, отговарят на това, което ние можем да изразходваме като бюджет и най-вече способностите на самолетите“, обяви Красимир Каракачанов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България